Rabarberpaj

Här kommer receptet jag lovade! Dock lite sent….

OBS! Läs igenom HELA receptet innan du börjar!

Ingredienser:

Till degen:

200 g smält smör (jag vet… sjukt mkt. men men! Vad gör man!)
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Till fyllningen:

600 g rabarber
2 msk potatismjöl (som hjälper till att suga upp vätskan så att det inte blir en stor blöt pöl!) 
1 dl socker

sätt ugnen på 200 grader!
Skala rabarbern om det behövs och skär den  ca 1 cm tjocka bitar.
Smält smöret på svagaste värmen och låt det svalna av (du behöver inte låta det svalna).
Blanda under tiden de övriga ingredienserna till degen med en gaffel i en bunke.
Häll i smöret och arbeta snabbt ihop en deg. Tumma ut ca 2/3 av degen i en pajform!
Strö över lite av potatismjölet.
Blanda resten av potatismjölet och sockret till fyllningen i en skål.
Varva 2-3 lager med rabarber och socker/potatismjöl blandningen.
grädda pajen i ca 30 minuter!

KLART!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s