Böcker…

Tjolahopp!

Jag tänker skriva en mini-rescention om ALLA sminkböcker jag har läst de senaste veckorna.
För att detta inte ska bli gaalet långt så delar jag upp det i 2 elr 3 delar! Resten kommer imorgon.

Linda Mason
Makeup, The Art of Beauty

Själva faktan i den här boken är inte alls särskilt bra. den innehåller inga spännande tips, inga inspirerande bilder utan bara ren 100% 90-tals make up, när den är som sämst.
Och andra sidan så är de 2 sista kapitlena som handlar om hur man blir en framgångsrik frilansare, helt underbara! Vill du bli makeup artist så rekommenderar jag starkt denna bok!

Betyg: 3/5

Juliet Cohen
Vogue Make-up


Den här boken blev jag riktigt besviken på. Titeln fångade mitt intresse men ingenting med boken i sig fångade mitt intresse! Den var otroligt slätstruken och en riktig pain in the ass att ta sig igenom!

Betyg: 1/5

Bernadine Bibiano
Make-Up; Fresh ideas for fantastic looks

Make-Up : Fresh Ideas for Fantastic Looks

Bernadine bibiano är en av mina favorit makeup artister! Den här boken gjorde mig också väldigt besviken. Den innehåller inte någon egentlig information utan bara steg för steg kapitel! Vilket jag kan älska, men när alla looker är tråkiga och ointressanta så är det inte roligt längre. Detta är också en riktig 90-tals bok.

Betyg: 2/5

Francois Nars
Makeup Your Mind


jag älskade den här boken ett långt tag! Den är fylld med vackra Före/efter bilder i olika kategorier! Vissa mindre vackra och vissa mer… Det är dock lite störande med alla dom här genomskinliga plast sakerna som ska visa vilka produkter han har använt! Det finns inte ens en chans att det stämmer ens till 40% så ett tips: Skit i dom HELT!

Men efter ett tag av noggrann granskning så insåg jag att det inte ens är riktiga sminkningar. Det är en i själva verket bara “före” bilden som är redigerad! Jag stör mig så otroligt mycket på detta så jag kan inte ens njuta eller bli inspirerad av boken på något sätt. Men om du kan hantera det så är det en fantastisk inspirations källa! Den innehåller inte några instruktioner.

Betyg: 3.5/5

Det kommer mer jag lovar! har lite laura mercier, kevyn aucoin, och lite Jemma Kidd!

XoXo

Julia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s