Mer om Primers!

Jag vet att många av er inte riktigt är helt medvetna om en Primers användningsområden, så jag hade helt enkelt tänkt skriva ett litet inlägg dedikerat till Face Primers. Alltså är ögonskugge primers inte inkluderade i detta inlägg. Det får bli en annan dag!

 

En primer inom sminkvärlden fyller exakt samma funktion som en primer när man målar väggar eller oljemålning. Det är helt enkelt en produkt som du använder innan du applicerar något annat smink som en bas. Den kommer hjälpa till att släta ut huden och se till att sminket du applicerar över glider på perfekt samt håller längre.

 

Det är iallfall den klassiska primerns grundfunktion. Sedan finns det otroligt många variationer ute på marknaden idag. T.ex:

  • Primers som korrigerar färger. T.ex. en grön primer som neutraliserar rödhet eller en lila primer som ger mer lyster åt ansiktet och som ger en jämn färg. T.ex. L’oreal Studio Secrets Anti-Redness Primer.
  • Primers som ger lyster. Brukar oftast innehålla små skimmer partiklar. Oftast väldigt bra för er med torr hy. T.ex. MAC Strobe Cream.
  • Silikonbaserade primers som kontrollerar olja. Detta är den vanligaste formen av primers. En genomskinlig silikon gel som glider på huden och gör den otroligt mjuk och matt. T.ex. Smashbox Photofinish Primer eller E.l.f’s Mineral Infused Primer.
  • Anti Ageing primers som ska släta ut rynkor och ge huden en jämnare yta.
  • Primers som ska minska porernas storlek. T.ex. benefit’s POREfessional.

 

Är det nödvändigt att använda en primer?

Absolut inte! Men har du problem med att ditt smink inte håller, att du blir glansig under dagen eller att du har stora röda partier som du vill täcka, skulle jag rekommendera att ta en titt in i primer djungeln! Det är helt klart värt det eftersom de kan göra underverk för hur ditt smink ser ut. Det viktigaste du behöver tänka på är att du väljer en primer som passar just dina behov och din hudtyp. Vill du ha hjälp kan du fråga mig för mer konkreta alternativ!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s