Lumene True Natural Volume Mascara – Recension

Här kommer en recension på True Natural Volume Mascara från det finska märket Lumene!

Tuben innehåller 9 ml vilket är helt okej i en värld där mascaror finns tillgängliga i alla storlekar mellan 7 ml till 13 ml. Mascaran är fri från parabener och den är helt oparfymerad vilket passar känsliga ögon som lätt blir vattniga.

Borsten är gjord av fiber vilket för er som inte vet är den mjuka variationen som har små franshår som böjer sig… Wow. det var svårt att förklara men jag hoppas ni får en okej bild i huvudet!

Detta säger Lumene om mascaran:

Perfekt fylliga fransar utan klumpar. True Natural Volume Mascara ger fransarna maximal volym och dramatik. Du får fylliga fransar med den stora borsten med maximal fästyta, vilket innebär att ett drag ger varje frans en optimal mängd mascara. Sminkresultatet är fylligt och med mer volym – utan klumpar. Mascaran varken smular eller kladdar.

Den oparfymerade True Natural Volume Mascaran passar också känsliga ögon. Kvinnor, som vill ha fylliga fransar och föredrar en fiberborste och naturliga ingredienser. Även för känsliga ögon. Produkten innehåller inte parabener, doftämnen eller alkohol. Innehåller över 90 % naturliga ingredienser.

Jag tycker att detta är en helt okej mascara men absolut inte tillräckligt bra för att bli en av mina favoriter! Jag tycker att den ger lagom mycket volym och ett väldigt naturligt resultat men för att jag ska få mina fransar så långa och dramatiska som jag oftast vill ha dem, krävs det ganska många lager och att jag lägger ner en hel del tid och energi på mina fransar. Har du långa, fylliga och tjocka fransar till att börja med är denna mascara perfekt för dig om du nöjer dig med ett naturligt resultat.

Formulan i sig är lagom tjock. Inte så vattnig som t.ex. L’oreal Telescopic men inte heller lika tjock som Maybelline Great Lash. Med det sagt måste jag säga att jag är helt förundrad över hur snabbt den torkade ut! En mascara brukar hålla i ca 3 månader men efter jag ägt denna mascara i 3 veckor var den knappt brukbar för att den torkat så mycket!

En annan sak jag inte gillar är att den flagnar under dagen. Vilket innebär att efter jag haft den på mig i några timmar, har jag små svarta  bitar av mascara under kindbenen och på kinderna. INTE attraktiv.

Slutsats;

  • Ger ett naturligt resultat men går att bygga upp i fler lager för att få mer dramatiska fransar.
  • Naturliga ingredienser, bra för känsliga ögon. Även oparfymerad.
  • Smular och flagnar under dagen.
  • Torkar ut otroligt snabby och går knappt att använda efter några veckor.
  • Klumpar ej och är lätt att applicera.
  • Separerar fransarna väldigt snabbt och smidigt.
  • Ger ett väldigt “fint” resultat och ger en illusion av många separata fransar.

Betyg: 3/5

Den kostar 119 kronor och finns att köpa på Åhlens, Lindex och Kicks butiker samt Kicks.se

Mina fransar efter ca 3 lager:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s