3 enkla steg för perfekta sommarben!

Nu när sommaren är på väg börjar det bli dags att ta hand om försummade kroppsdelar igen! Personligen har jag typ världens blekaste, otränade och håriga ben just nu så jag tänkte att det är ett bra ställe att börja på! Här har ni mina hemligheter för perfekta sommarben!

Steg 1. Exfoliera!

Det absolut viktigaste! Här blir du av med all död hud som har lagrats under vintern och du får fram ny fräsch hud som är redo för allt! Dessutom är detta extra viktigt om du plannerar att raka benen eftersom att de döda hudcellerna annars täpper igen din rakhyvel och gör att den presterar sämre.

Jag älskar att blanda olivolja med socker för att få en ganska aggressiv skrubb men som ändå återfuktar i och med olivoljan! Den gör din hud babymjuk direkt och funkar för alla hudtyper! Dock är den otroligt hård och är inte att rekommendera om du har känslig hy och man ska absolut inte använda den för ofta!

Lite mildare alternativ jag älskar (klicka på bilderna för att komma till köpställen):

Lush’s Ocean Salt – Lätt att använda och otroligt effektiv. Är egentligen gjord för användning på ansikte men jag älskar den för kroppen också! Är lite i det mildare laget vilket jag gillar om jag vill använda den ofta, vilket jag ofta gör under sommaren.

Lush Aqua Mirabilis – Perfekt för resor eftersom den är kompakt! Innehåller massvis med oljor som mjukgör huden. Perfekt för torr och känslig hy! 

The Body Shop Skrubb – En kultfavorit! Finns i tusentals dofter och det är bara att välja din favorit! Det jag älskar är att den är så himla koncentrerad. Det är inte en genomskinlig gegga med några få korn i utan den är verkligen packad med små kulur som skrubbar huden effektivt men samtidigt föriktigt. Min favorit doft är Pink Pomegranate 

Steg 2. Hårborttagning

Personligen brukar jag raka mina ben, men jag vet att många gillar att vaxa eller använda diverse epilatorer eller liknande. (Använd dock inte hårborttagningskrämer) Använd det som funkar för dig helt enkelt!

Jag har dock precis upptäckt denna FANTASTISKA uppfinning från Gilette som är deras populära rakhyvel Venus Embrace. Jag har allid tänkt att en rakhyvel är en rakhyvel och att det antagligen inte gör så stor skillnad beroende på vilken du använder. Ack, så fel jag hade…

Jag kan inte beskriva med ORD hur stor skillnaden är! Jag sparar sjukt mycket tid, jag riskerar inte att skära mig av misstag, jag kan återanvända den fler gånger och den lämnar huden så otroligt galet mjuk… Har aldrig varit med om något liknande!

Steg 3. Återfukta

Detta är ännu ett otroligt viktigt steg eftersom det är viktigt att bygga upp huden efter man har skrubbat bort ett lager! Återfuktning är verkligen nyckeln till en len hud och det är dessutom nödvändigt för en solbränna som håller. Desto mer du återfuktar, desto längre håller din bränna!

Om det nu är så att du är blek som jag, rekommenderar jag varmt Dove’s Summer Glow som är fuktkräm blandat med lite Brun-Utan-Sol. Jag är hemskt dålig på att applicera BUS så denna produkt är verkligen en räddare i nöden för mig eftersom det knappt går att misslyckas med den. Dessutom luktar den inte lika illa som många andra BUS.

Andra favoriter jag har när jag inte vill använda BUS:

Lush Dream Cream

En dröm på burk. Nuff said. 

 

The Body Shop Pink Pomegranate Body Butter

 

Har ni några fler tips får ni gärna lämna dom i kommentarerna!

Advertisements

2 thoughts on “3 enkla steg för perfekta sommarben!

    • Haha det kan man säga 😛 Jag tror att många inte inser hur mycket tid som krävs för att skriva ett enda blogginlägg! Det är därför jag också inte alltid har tid att blogga varje dag men jag gör mitt bästa! Detta är ju min passion så jag försöker lägga undan så mycket tid som möjligt till bloggen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s