Skyrim Inspired Makeup!

Här har vi lite mer detaljer på hur jag gjorde min skyrim inspirerade sminkning!

Steg 1. 

Snabb bas! Jag ville inte lägga ner för mycket tid på att få felfri hy med tanke på att akyrim karaktärerna oftast är ganska smutsiga och inte alltför perfekta! Så snabbt och enkelt blev det med enbart lite L’oreal True Match Foundation och Rimmel Stay Matte Powder. 

 

 

Steg 2. 

Jag täckte yttre halvan av ögonbrynen med hjälp av limstift! Klicka här för tutorial på hur man täcker sina ögonbryn!

 

 

Steg 3.

Shading! Herregud vad mycket jag höll på med detta… Jag använda mitt ögonbrynspuder från Jordana för att markera mina kindben och tinningar för att skapa mer konturer och definerade former. Sedan såg jag till att göra partiet under mina ögon och över mina kindben riktigt ljust för att skapa ännu mer kontraster.

Jag gjorde också min hud riktigt “smutsig” med hjälp av Make Up Stores m/s i Deadly och Sigmas F50 pensel!

 

 

Lite före efter 😀

Steg 4. 

Måla i lite knäppa ögonbryn!

Jag hade kunnat göra det till en hel linje men jag ville få det så naturligt som möjligt genom att göra det lite ojämnt och slarvigt. Jag använde också en hel del brow gel för att få de individuella håren att synas mer och få ett mer naturligt resultat.

 

Steg 5:

Jag gjorde en outline för att veta vart jag skulle fylla i med eyelinern senare. Jag använde en brun ögonskugga och Sigmas E65 Pensel!  Sedan fyllde jag helt enkelt i med hjälp av E.l.f’s Small Smudge Brush och E.l.f’s Studio Cream Eyeliner!

 

Här har vi det färdiga resultatet!

Detta är en sådan klassisk sminkning som bara är otroligt rolig att göra! Även om det inte är något man egentligen har nytta av i framtiden eller någonting man egentligen brukar gå runt i, så är det bara själva processen som är anledningen till att jag gör sånt här på min fritid!

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Skyrim Inspired Makeup!

  1. Shiiit det är riktigt konstnärligt av dig att skapa en så sjukt cool sminkning! Älskar också att du blir inspirerad av andra saker än bara tidningsomslag… Skyrim in my ❤

  2. Ärligt talat är din sminkblogg en av mina favoriter och du är bara 15 år gammal och inte ens utbildad eller har någon professionell erfarenhet. Jag tycker du varier vad du skriver om på ett bra sätt med produkt recensioner, tips men samtidigt en bra mix av neutrala och kreativa sminkningar! Fortsätt på detta sätt! du kommer gå lång!

    xx
    Jennifer

  3. Herregud vilken skillnad det blev när du framhävde dina kindben!! hade ingen aning om att man kunde göra så!!! tror du att du skulle kunna skriva ett mer detaljerat inlägg?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s