Perfekt Sommar Hy! – Foundation Routine

Här har vi samtliga steg jag tar för att få min bas på plats! Som ni vet har jag katastrof hy och går i princip ingenstans utan foundation.

Jag har provat miljarder olika produkter men dessa är de som jag tycker fungerar bäst under sommarhalvåret eftersom resultatet blir lätt och naturligt. Jag gillar inte att ha massa tunga baser och trögflytande produkter när det är varmt ute eftersom jag känner mig lite lätt ofräsch.

Glöm inte att jag har följt hela min hudvårdsrutin och låtit min fuktkräm sjunka in i huden i ca 10 minuter innan jag börjar med sminket!

Steg 1. Concealer

Jag använder denna helt otroligt fantastiska produkt från Sephora vis namn Perfect Cover Concealer. Det är en flytande concealer på tub (vilket jag älskar eftersom det är hygieniskt samt lätt att kontrollera hur mycket produkt som kommer ut). Grejen med denna produkt är att den täcker helt sjukt mycket. Jag har aldrig använt eller provat en lika pigmenterad concealer förut. Det innebär att man behöver en OTROLIGT liten mängd för att täcka stora områden. Det vanligaste misstaget folk gör är att de applicera alldeles för mycket och då får ett kakigt resultat.

Eftersom produkten är så koncentrerad älskar jag att bara fokusera den precis där jag behöver den. Alltså använder jag en väldigt liten pensel för att se till att jag bara täcker finnar, eller alla miljontals röda märken jag har från tidigare problem.

Jag gillar att använda en Sigma Waterline Liner – E17 pensel från deras Performance Eyes kit!

Sedan applicerar jag concealern som små prickar bara precis där jag behöver det. (Typ överallt) och arbetar in det med ett finger tills det ser naturligt ut.

På pannan ser ni concealern innan den är arbetad in i huden och på hakan, runt näsan och under ögonen ser ni hur slutresultatet blir!

Steg 2. Bronzing and Contouring

Sedan gillar jag att lägga till lite dimension i ansiktet så att det blir mer 3 dimensionellt och så att resultatet blir naturligare. Det gör jag genom att använda en av de mörkare nyanserna från min Eclipse Concealer Palette från Coastal Scents. 

Jag applicerar den på tinningen, under kindbenen och under hakan. Här kan ni läsa om teorin bakom mörka nyanser och förstå varför jag gör detta mer i detalj!

Sedan tar jag och suddar ut det riktigt noga med mina fingrar.

Steg 3. 

Sedan är det dags för Foundation! Jag använder Revlons ColorStay Foundation i färgen 150 Buff som tyvärr inte finns att få tag på här i Svea Rike. Men enligt mig är Rimmel Lasting finish 25 Hour foundation otroligt lik och finna att köpa på Åhlens City eller här för ett billigare pris!

Anledningen till att jag använder denna foundation som är otroligt trögflytande och täcker allt, är för att hållbarheten är svår att hitta i andra märkens produkter. För mig är det väldigt viktigt att min bas håller hela dagen eftersom jag aldrig har tid, eller viljan att fixa till mitt smink hela dagen. Det blir dessutom galet mycket billigare när man gör på det sättet jag ska visa för er nu.

Funktionen en foundation har för mig är inte att jag vill att den ska täcka. Det har min concealer redan tagit hand om! Jag vill ha något som jämnar ut allt och får alla individuella prickar jag fortfarande har i min panna att smälta ihop till ett naturligt, jämnt och felfritt resultat. Därför behöver jag den minsta mängd foundation någonsing!

Det jag gillar att göra för att få en väldigt lätt täckning, är att jag brukar blanda min foundation med fuktkräm. På så sätt kan jag reglera helt och hållet själv hur mycket täckande jag vill att resultatet ska bli. Jag brukar använda ungefär lika stora mängder foundation som fuktkräm och blanda ihop det på baksidan av min hand.

Jag glömde ta bild på min fuktkräm så jag hämtade en från Google istället!

Penseln jag gillar att använda är Sigma’s F80 pensel som arbetar in produkten felfritt i huden och ger ett otroligt perfekt resultat. Jag älskar denna penseln mer än något annat men för dig som har en budget att hålla kan du prova E.l.f’s Studio Powder Brush som fungerar på exakt samma sätt fast för en bråkdel av kostnaden.

Steg 4. Puder

Eftersom jag lätt får ganska glansig hy behöver jag sätta min foundation med puder för att den ska hålla utan att jag ser ut som en glansig boll efter en halvtimme. Jag använder ett puder med en gul underton som ger mig en jämn ton utan att täcka någonting. Personligen gillar jag inte pressade puder som täcker eftersom de ofta ger ett kakigt och onaturligt resultat. Lösa puder består av mycket mindre individuella “partiklar” och därför sätter de sig oftast  lättare på huden och ser mer naturliga ut.

Den gula undertonen ser till att min foundation matchar min kropp perfekt eftersom min “solbränna” oftast har en gulare underton.

Här har vi det färdiga resultatet!

Jag vet att det verkar som många steg men det tar max 5 minuter för mig att göra klart alltihop och enligt mig är det lätt värt det med tanke på hur otroligt stor skillnad en bra bas gör. Det spelar egentligen ingen roll hur fint applicerat ögonsminket är eller hur perfekt utsuddade kanter och skarp eyeliner du har. Ser din hy inte polerad  ut kommer sminket inte heller se bra ut.

Det jag gillar mest med denna metod är hur naturligt det känns. Jag tänker inte alls på att jag har smink på mig eftersom jag bara bär en otroligt liten mängd över hela ansiktet. Istället för att använda en täckande foundation överallt, använder jag bara concealern precis där jag behöver den vilket gör att det känns otroligt lätt och bekvämt.

Hoppas ni fick några idéer från detta även om det kan vara för mycket för några att bära varje dag.

Advertisements

4 thoughts on “Perfekt Sommar Hy! – Foundation Routine

  1. Underbar blogg! Stor tack för alla info! Jag skulle vilja veta: var har du köpt den lösa puder “Shwebo minthamee face powder”?

    • Tack så mycket! Jag fick pudret av en kompis jag har i Hong Kong och vad jag förstått är det ganska svårt att få tag på via nätet. Vad jag vet är dock att Ben Nye importerar exakt samma produkt och säljer den under namnet “Banana Powder” som jag vet att tusentals framgångsrika makeup artister använder. Det finns att köpa via love-makeup.co.uk men de har tyvärr inte hela sortimentet. Det bästa du kan göra är nog att kolla på eBay om du hittar något!

      XoXo
      Julia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s