Sömnbrist

Hej Allihopa!

Jag skriver mycket om olika sätt att använda smink och olika produkter för att framhäva vårt utseende och bli så vackra som vi möjligtvis kan bli. Men sanningen är att absolut inget av det jag skrivit om är effektivt om kroppen inte mår bra i grund och botten. Visst kan man ge en illusion av strålande hår och en hud med lyster, men inga produkter i världen kan slå den naturliga lystern och det hälsosamma håret som man bara kan uppnå med en balanserad kost och lagom mycket sömn.

Personligen märker jag direkt hur min hud reagerar när jag inte sovit tillräckligt. Jag får mer finnar, påsar under ögonen och ett rött och svullet ansikte. Skönhetssömn är faktiskt ingen gammal myt som har funnits i tusentals år utan några som helst grundläggande bevis, utan det finns forskning som bevisar att mycket sömn gör att vi ser friskare och mer hälsosamma ut, och finns det verkligen något mer attraktivt än det?

Effekter av sömnbrist som sätter kroppen ur balans är bland annat:

  • Minskad produktion av kollagen som i sin tur “skapar” rynkor.
  • Stor minskning av antalet kalorier som bränns under den vakna tiden
  • Trött, livlöst hår
  • Minskad lyster och ökad rodnad i huden
  • Större risk för hjärt och kärl sjukdomar
  • Sämre humör
  • Försämrat immunförsvar

Det finns tusentals prövade metoder som påstår hjälpa mänskligheten med bristen många har på sömn, men en sak jag vet är väldigt viktig för många, är huruvida sängen och madrassen de sover i är rätt för dem.

För er som har problem att somna kan det vara värt att kolla upp andra madrasser för att se om det kanske är det som påverkar sömnen negativt. Personligen har jag väldigt många bekanta som hävdar att TEMPUR madrassen och andra produkter ur TEMPUR’s sortiment har räddat deras liv!

TEMPUR bygger på ett stort sortiment av tryckavlastande madrasser som anpassar sig efter kroppens vikt och rörelser. Materialet utvecklades av NASA när de ville framställa ett material som kunde minska G-kraftens tryck på astronauterna. vid uppsjutning.

Såhär säger TEMPUR själv om sina egna produkter:

TEMPUR är ett viskoelastiskt och temperaturkänsligt material med öppna celler som formar sig exakt efter din kropp. Vanliga polyuretanmaterial har oregelbundna cellformer som helt enkelt trycks samman under vikt. Med TEMPUR flyttar sig miljarder av öppna celler försiktigt runt din kropp och ger ett fullständigt stöd där det behövs, utan att skapa tryck på andra ställen. När du reser dig upp från TEMPUR Materialet återgår det till sin ursprungliga form.Hos TEMPUR är vi stolta över att leverera miljövänliga produkter. Överdragen uppfyller kraven i Ökotex 100-standardarden och madrassmaterialet har klassats som miljövänligt av det oberoende tyska LGA-institutet.TEMPUR Materialet fördelar trycket jämnt över lederna och ryggraden samt minskar värk och hjälper dig att få en vilsam och djup sömn. TEMPUR Madrasserna erbjuder dig de ultimata tryckavlastande egenskaperna samt komfort, stöd och djup och vilsam sömn. Tryckavlastning är en viktig del i behandlingen av sömnlöshet som är uppkommen från ryggvärk, fibromyalgia, ledgångsreumatism samt RLS besvär.

Läs mer genom att klicka här!

 

 

Om du lider av problem med sömnen tycker jag absolut att TEMPUR madrassen kan vara något att kolla närmare på trots den lite högre prislappen. Om det är något som kan förändra din situation är det värt varenda krona!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s