Allt du behöver veta om BB Creams – Del 1 – Egenskaperna, funktionen och bakgrunden!

Som jag är relativt säker på att ingen av er har missat, är det nya fenomenet inom skönhetsbranschen, BB cream. Men jag är också relativt säker på att några av er inte riktigt är medvetna om vad det egentligen är och vart det kommer ifrån!

BB cream kommer ursprungligen från korea där skådespelerskor och kändisar använde det för att skydda sin hy och se ungdomligt fräscha ut. Det blev en succe på den asiatiska marknaden och många skönhetsmissbrukare i USA började köpa produkterna direkt från Asien, via internet. Det har tagit förvånansvärt lång tid för de Europeiska och Amerikanska märkena att hoppa på trenden, men äntligen har det kommit hit! Dock är konceptet på de flesta BB creams tillgängliga här i Sverige, lite annorlunda jämfört med originalprodukten.

BB står ursprungligen för Blemish Balm men lanserades för några år sedan här i västvärlden som Beauty Balm eller Blemish Base.

Min egen åsikt är att BB cream är den moderna versionen av tinted moisturizer – fuktad dagkräm!

 

Dr. Jart’s BB cream var den första som lanserades utanför Asiens gränser, nämnligen på samtliga Sephora butiker runt om i världen!

 

Hela idéen bakom BB cream är att det ska vara flera steg i ett. I de ursprungliga asiatiska versionerna hävdade dem att deras produkter fungerade som:

  • SPF
  • Foundation
  • Hudvård
  • Primer
  • Blekande/Anti Ageing (alla märken erbjuder inte detta men båda är omåttligt populära på den asiatiska marknaden vilket innebär att de är väldigt vanliga)

Som slutsats kan man i princip säga att det är hudvård blandat med smink!

Dock är det väldigt olika beroende på vilket märke du köper. Vissa är väldigt pigmenterade och täcker lika mycket som en foundation, medan andra fungerar i princip som en vanlig fuktkräm.

BB creams passar dig som har väldigt bra hy till och börja med, eftersom de inte täcker särskilt mycket. De är oftast väldigt snabba att applicera och ger ett felfritt, jämnt resultat som ser otroligt naturligt ut. Såklart är det ett stort plus med den höga solskyddsfaktorn som de flesta versioner innehåller, men tänk noga på att partiklarna som skapar skyddet, reflekterar ljus och därför kommer ge ett vitt intryck vid fotografering!

Jag kommer skriva individuella inlägg med recensioner på samtliga BB creams jag har testat! De märken jag kommer recensera är följande:

L’oreal

Maybelline

Clinique

Estee Lauder

Skin Food

Skin79

Leoele

Missha

Hoppas ni gillar denna serie eftersom den har tagit en hel del tid! Se fram emot massvis med recensioner! 🙂

Advertisements

One thought on “Allt du behöver veta om BB Creams – Del 1 – Egenskaperna, funktionen och bakgrunden!

  1. Jag har provat Garniers BB cream. Älskar formulan, den är perfekt för min hud. Men den ljusaste färgen är för mörk för mig. Nu letar jag efter en annan BB cream så ser fram emot dina recensioner!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s