Tutorial – En klassisk silvrig sotning till nyår!

Hej allihopa!

Här kommer en steg-för-steg tutorial på hur du får till den klassiska sotningen inför nyår eller vilka fester du än ska på då du känner att du vill ha lite extra smink!

Jag inkludera två olika alternativ: en med glitter och en utan glitter för att helt enkelt göra så många som möjligt nöjda! Vilken är din favorit?

Steg83

Steg74

Steg85

Steg84

Steg 1: Applicera en ögonskuggeprimer över hela ögonlocket upp till ögonbrynen. Detta kommer hjälpa ögonskuggorna du applicerar över att hålla längre och kommer även göra färgerna mer intensiva. Jag använde Lumene Eyeshadow Primer men du kan använda vilket märke som helst som passar dig.

Steg 1

Steg 2: Applicera en vit krämögonskugga över ögonlocket och inre ögonvrån, upp till globlinjen. Jag använde Maybelline Color Tattoo i Infinite White, men en vit kajal eller en väldigt ljus concealer fungerar lika bra. Detta använder vi för att få ögonskuggan vi applicerar över att stå ut extra mycket och bli mer metallisk. Detta steg går att hoppa över men jag tycker det blir lite extra festligt när färgerna är mer intensiva!

Steg2fix

Steg 3: Applicera en skimrig silvrig ögonskugga över det vita du tidigare applicerade men lämna den inre ögonvrån vit. Jag använde Verve från Urban Decay men det går att hitta liknande skuggor från billigare märken också.

Steg3

Steg 4: Applicera en mörkare silvrig ögonskugga i globlinjen. Jag använde Pistol från Urban Decay. Detta gör vi för att få de mörkare nyanserna att bli lättare att sudda ut och för att få en snygg övergång till brynet utan skarpa kanter.

Steg4

Steg 5: Applicera en svart ögonskugga så som Carbon från MAC i globlinjen och i yttre ögonvrån med en liten pensel (jag använde 219 från MAC) och sudda ut det med en fluffig (t.ex. 224 från MAC). Detta är det steg som tar längst tid och som är absolut viktigast att man får till på ett bra sätt. Det mörka ska smälta ihop med det ljusa och för det kan det krävas att man applicerar färgerna i några lager och suddar ut dem mellan varje.

Steg5

Steg 6: Applicera en svart eyeliner/kajal på vattenlinjen och sudda ut den lätt under ögat, vilket märke som helst går bra men se till att det är en formulering som håller bra på vattenlinjen! Jag brukar använda Maybelline Cream Eyeliner för detta! Skugga samma svarta ögonskugga som du tidigare använde i yttre ögonvrån på undre fransraden och sudda in den silvriga skuggan med det vita som blev kvar från krämögonskuggan du först använde.

Steg6

Steg 7: Lägg en tunn eyeliner och applicera maskara! Jag använde även lösögonfransar från Ardell men det är helt frivilligt.

Steg7 (2)

Steg7

(Valfritt) Steg 8: Om du vill göra det extra festligt kan du även applicera lite glitter över ögonlocket och på undre fransraden. Jag använde en silvrig glittereyeliner först som bas och sedan ett löst silvrigt glitter med holografiska toner över!

Steg8 (2)

Steg8

Steg8blixt

Klart!

skc3a4rmklipp16

Advertisements

One thought on “Tutorial – En klassisk silvrig sotning till nyår!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s